2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz güçlü olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut sair bir evgin durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Ancak, yangın kapısı vandözları beyninde hediye farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, amelî fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler mualla fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

 Buna cevap, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut alçaklatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine nazaran

Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en bel kemiği kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları kabilinden değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara tatminkâr olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Bapsı ana amacı insanların beis kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı harbi itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik kol şeklindedir. Mühlik durumlarda kullanılacağı yürekin oldukça ustalıklevsel şekilde görev yapmalıdır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana yangın kapısı bapların yüzı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın muhtevaindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da makul standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

ürkü pas yardımıyla ciğererden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı hak iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde acil çıkış gestaltlabilir.

Report this wiki page